in

Aston Martin V12 Vantage S Roadster Promo

De Aston Martin Vantage is een prachtige auto waar inmiddels ontelbaar veel uitvoeringen van zijn. De laatste toevoeging van Aston Martin is de V12 Vantage S Roadster. De roadster is natuurlijk de logische opvolger nadat vorig jaar de V12 Vantage S Coupé werd gepresenteerd.

Beide auto’s delen de 6.0-liter V12 met 573 pk en 620 Nm koppel, daardoor sprint de V12 Vantage S Roadster in 4 seconden naar 100 kilometer per uur en kan hij een topsnelheid bereiken van 323 km/h. Daarmee mag hij zich gelijk de snelste cabrio van Aston Martin noemen.

De atmosferische motor is gekoppeld aan een Aston Sportshift III zeventraps automatische versnellingsbak die de handmatige zesbak uit de vorige V12 Vantage Roadster vervangt. Deze versnellingsbak schakelt sneller en is 20 kg lichter dan het vorige model. Verder is de V12 Vantage S Roadster grotendeels gelijk aan de coupe uitvoering, slechts iets zwaarder en zonder dak. Dat betekent dat de vering in drie verschillende standen gezet kan worden (Normal, Sport & Track) en dat er rondom carbon-keramische remschijven gemonteerd zijn.

Het blijft een prachtige auto die Aston Martin Vantage, maar de rek en vernieuwing is er inmiddels wel uit. Hoog tijd dat Aston Martin met een opvolger komt! Beelden van de nieuwste telg in de Vantage collectie zie je hieronder.

Video: Aston Martin V12 Vantage S Roadster Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De originele Ferrari 330 P4 by Petrolicious

De originele Ferrari 330 P4 by Petrolicious

Pikes Peak 2014 Winner: Romain Dumas Onboard

Pikes Peak 2014 Winner: Romain Dumas Onboard