in

Aston Martin V12 Zagato Review

Elke keer als Aston Martin en het Italiaanse designhuis Zagato samen werken slagen ze erin om iets speciaals te creëren. De Aston Martin V12 Zagato is hun meest recente creatie en het viert de 50e verjaardag van hun eerste project, de DB4 GT Zagato. In wezen is het een lichtgewicht race-spec versie van de V12 Vantage met een handgemaakte aluminium en carbonfiber body, maar met dezelfde 510 pk sterke 6.0-liter V12-motor als in de standaard auto.

De Aston Martin V12 Zagato is uitgebreid getest op de Nurburgring, twee exemplaren zijn zelfs ingezet tijdens de 24 uur van Nurburgring. Hoewel de prestaties niet grensverleggend zijn, vergelijkbaar met de V12 Vantage, en het chassis wat verouderd is zal Aston Martin ongetwijfeld geen problemen hebben om kopers te vinden voor deze unieke auto. De productie is beperkt tot 101 auto’s met een prijskaartje van 396.000 pond.

Video: Aston Martin V12 Zagato Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Courage - 50 Years of McLaren

Courage – 50 Years of McLaren

Sauber C32 Launch

Sauber C32 Launch