in

Aston Martin Valkyrie AMR Pro jankt over Laguna Seca Raceway

Leveringen van de Aston Martin Valkyrie AMR Pro zijn een paar maanden geleden begonnen en het Britse merk is bezig met een promotour langs verschillende circuits om te laten zien waartoe de Valkyrie AMR Pro in staat is. In maart van dit jaar zagen we de 002 in actie op het Sakhir Circuit in Bahrein en nu is diezelfde auto én een blauw exemplaar gespot op Laguna Seca Raceway.

Een aantal zeer gelukkige individuen, waaronder bekende en minder bekende YouTubers, mochten  meerijden met coureur Andy Priaulx om te ervaren hoe snel deze circuitauto van Aston Martin is. Met 1.000 pk uit een 6.5-liter atmosferische V12-motor en een geheel uit koolstofvezel opgetrokken carrosserie die ontworpen is door Adrian Newey, beschikt de Valkyrie AMR Pro over meer vermogen en downforce dan de DPI-prototypes uit het IMSA kampioenschap.

Aston Martin moet weliswaar nog een officiële rondetijd opnemen op Laguna Seca, maar een van YouTubers klokte de auto met de hand in ongeveer 1:19 minuten. Dat is nog een kleine 4 seconden langzamer dan een DPI, maar het is aannemelijk dat de Valkyries nog niet voluit gingen.

Video: Aston Martin Valkyrie AMR Pro jankt over Laguna Seca

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zeldzame Alfa Romeo Giulia TZ2 gespot

Zeldzame Alfa Romeo Giulia TZ2 gespot

BMW M3 Touring Nordschleife Lap

BMW M3 Touring klokt Nordschleife in 7:35 minuten