in

Aston Martin Vantage GT8 Nordschleife Lap

Sport Auto-redacteur Christian Gebhardt heeft een aantal maanden geleden de Aston Martin Vantage GT8 meegenomen naar de Nordschleife voor een getimede ronde. Waarom de video nu pas geüpload is weten we niet, maar het geeft ons in ieder geval iets om naar te kijken in deze winterstop.

De GT8 is een circuit georiënteerde editie van de Vantage, met één van de beste V8 soundtracks ter wereld! De 4,7-liter V8-motor levert 446 pk, maar tijdens een test op de rollenbank door Sport Auto kwam het vermogen blijkbaar niet boven de 410 pk uit. De Vantage GT8 is 100 kilogram lichter dankzij gebruik van koolstofvezel en andere lichtgewicht materialen zoals een plastic achterruit en een titanium uitlaatsysteem.

Christian reed een rondetijd van 7:50 minuten, enigszins teleurstellend als je kijkt naar de auto’s op het scorebord om de Aston Martin heen. Net zo snel als een M3 CSL uit 2003,  net zo snel als een 911 Carrera S uit 2008 en langzamer dan de nieuwe Volkswagen Golf GTI Clubsport S.

Video: Aston Martin Vantage GT8 Nordschleife Lap

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mercedes F1 oefent pitstops met 2017 banden

Mercedes F1 oefent pitstops met 2017 banden

Helmcamera Jozef Newgarden Oval

Helmcamera Graham Rahal laat zien hoeveel G-krachten IndyCar-coureurs trekken