in

Aston Martin Vantage GT8 Review

Je kon er vergif op innemen dat Aston Martin naast de Vantage GT12 ook een Vantage GT8 zou bouwen, de Britse fabrikant blijft namelijk maar verschillende uitvoeringen bouwen van de Vantage en dit is nummer 16!

Net als de Vantage GT12 is de GT8 een circuit georiënteerde editie van de Vantage, met één van de beste V8 soundtracks ter wereld. De 4,7-liter V8-motor levert slechts 10 pk meer dan de Vantage V8 S, maar de auto is wel 100 kilogram lichter dankzij gebruik van koolstofvezel en andere lichtgewicht materialen zoals een plastic achterruit en een titanium uitlaatsysteem. De Vantage GT8 is in staat om 306 kilometer per uur op de teller te zetten en heeft 4.4 seconden nodig om 100 km/h aan te tikken.

De carrosserie heeft zeer agressieve aerodynamica en is geïnspireerd op de GTE raceauto, waarbij de enorme achtervleugel natuurlijk het meest in het oog springt. Slechts 150 van deze brute machines worden er gebouwd door Aston Martin en zoals wel vaker het geval is, is ieder exemplaar al verkocht.

Gelukkig kon Steve Sutcliffe de sleutels van een exemplaar bemachtigen zodat we kunnen luisteren naar de heerlijke brul van die V8-motor.

Video: Aston Martin Vantage GT8 Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Dit zijn alle Le Mans winnende Porsches

Dit zijn alle Le Mans-winnende Porsches

Audi R8 Safety Car legt een perfecte drift neer

Audi R8 Safety Car legt een perfecte drift neer