in

Chris Harris test de extreem luide Aston Martin GT12

Er valt weinig meer te zeggen over de Aston Martin GT12, we hebben de circuitauto zien testen op de Nordschleife en vervolgens in handen van Chris Harris deel zien nemen aan de 24 uur van Nürburgring. We hebben de GT12 dus volop in actie gezien op het circuit en nu krijgen we te zien hoe de circuitauto zich gedraagt op de openbare weg, want vergeet niet dat dit ook gewoon een straatauto is.

Van de Aston Martin GT12 worden 100 exemplaren gebouwd die inmiddels allemaal verkocht zijn. De bekende 6.0-liter V12 uit Vantage S ligt ook in de GT12, maar dan met een aangepaste spruitstuk, titanium uitlaatsysteem en torque tube waardoor het vermogen is gestegen naar 600 pk. De Aston Martin GT12 heeft een uitgebreid aerodynamisch pakket van koolstofvezel wat de auto maar liefst 100 kg lichter maakt en veel meer downforce geeft.

Een uitgebreide review van deze extreme straatauto zie je hier beneden.

Video: Chris Harris test Aston Martin GT12

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

gt-r crash

7-second Nissan GT-R spint over eigen olie

Widebody Camaro

Widebody Camaro buldert op de Dyno