in

Aston Martin Vantage GT8 vs Aston Martin DB11

Na de race tussen twee McLaren’s hebben CarWow en Shmee nu twee Aston Martins naast elkaar gezet voor een dragrace; de nieuwe DB11 tegen de vorige generatie Vantage GT8.

De Aston Martin DB11 maakt gebruik van een door Mercedes-AMG gebouwde twin turbo V8-motor met 510 pk en 675 Nm. Het vermogen gaat naar de achterwielen via een achttraps automaat en er is een soort van launch control aanwezig.

De Aston Martin Vantage GT8 is een heel ander soort auto dan de DB11, hier ligt een atmosferische 4,7-liter V8-motor in met 446 pk en een handgeschakelde versnellingsbak. De carrosserie heeft zeer agressieve aerodynamica gebaseerd op de GTE-raceauto.

Zoals gebruikelijk zijn er drie verschillende onderdelen om te bepalen welke van deze twee Aston Martins het beste is. Eerst een dragrace met stilstaande start waar de Vantage GT8 in het nadeel is. Dan een dragrace met rollende start waar de DB11 in het nadeel is en tot slot de beslissende remtest.

Video: Aston Martin Vantage GT8 vs Aston Martin DB11

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW M5 vs Alpina B5

BMW M5 vs Alpina B5 – Wat is de beste supersedan?

Brabus G63 botst bijna op Koenigsegg Agera RS

Brabus G-klasse botst bijna op Koenigsegg Agera RS