in

Aston Martin Vantage GTE gelanceerd door sausage kerb

Uitloopstroken zijn de afgelopen twee decennia sterk in opkomst op veel circuits. Grindbakken worden vervangen door geasfalteerde uitloopstroken om raceauto’s meer tijd te geven om af te remmen en coureurs een kans te geven om een stuurfout te herstellen. Maar ze creëren ook een extra stuk asfalt waar coureurs graag gebruik van maken en dus werden er ‘Track Limits’ in het leven geroepen.

Op sommige circuits is dit een denkbeeldige lijn waar auto’s niet overheen mogen, maar er wordt ook gebruik gemaakt van zogenaamde ‘Sausage Kerbs’. Deze ronde stoepranden moeten er in theorie voor zorgen dat coureurs geen bochten afsnijden of een extra stuk asfalt gebruiken. In de praktijk fungeren ze vaak als een schans voor elke auto die ze in een ongebruikelijke hoek raakt.

Dat zagen we vorige week in Silverstone en een paar jaar geleden in extreme op Monza. Dit weekend was het weer raak op Monza, tijdens de zes uurs race voor het FIA World Endurance Championship. Aston Martin-coureur Henrique Chaves spinde voor de Variante della Roggio en raakte met behoorlijke snelheid de ‘Sausage Kerbs’. In plaats van over de uitloopstrook te glijden werd de Vantage GTE gelanceerd en lande met een harde klap op zijn dak.

Video: Aston Martin Vantage GTE gelanceerd door sausage kerb

Aston Martin Vantage GTE gelanceerd door sausage kerb

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *