in

Nieuwe uitloopstroken worden goed gebruikt op Zandvoort

De eerste circuitdag van Vrij Rijden op het vernieuwde circuit van Zandvoort vond gisteren plaats. ScheivlakTV was aanwezig om wat beelden te maken en daarbij valt op dat de nieuwe uitloopstroken goed van pas kwamen voor sommige bestuurders.

Zandvoort was nog echt een old school circuit met grindbakken in plaats van geasfalteerde uitloopstroken. Echter, zoals we eerder al schreven zijn uitloopstroken verplicht om te voldoen aan de FIA Grade One-licentie, vereist voor het organiseren van een Formule 1-race. Zodoende is het circuit in de duinen ook voorzien van stroken asfalt bij de Tarzanbocht, Mastersbocht en de Hans Ernst bocht.

Gelukkig is het old school karakter van Zandvoort wel behouden gebleven, want er zijn nog genoeg grindbakken om je auto in te parkeren. Zoals hieronder wordt gedemonstreerd.

Video: Uitloopstroken worden goed gebruikt op Zandvoort

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tesla Model S vs Tesla Model 3 vs Tesla Model X

Tesla Model S vs Tesla Model 3 vs Tesla Model X

Audi RS6 bodykit is wild

Moet deze Audi RS6 bodykit gemaakt worden?