in

Aston Martin Vulcan in Gumball 3000 Review

Afgelopen weekend finishte de 21e editie van de Gumball 3000 Rally. Zoals we eerder al schreven deed er dit jaar een straatlegale Aston Martin Vulcan mee aan de rally en die werd één dag bestuurd door YouTuber Mr JWW. Uiteraard maakte hij een vlog van zijn 600 mijl lange roadtrip in de 820 pk sterke Vulcan.

De Vulcan is in geen geval een comfortabele auto voor een 3000 mijl lange roadtrip. De kunststoframen kunnen bijvoorbeeld niet naar beneden, waardoor je uit het veiligheidsharnas moet klimmen om de deur te openen en tolgeld te betalen. Binnenin is het zo luidruchtig dat de bestuurder en de passagier een headset nodig hebben om te communiceren. Daarnaast moet de Aston Martin worden uitgeschakeld als deze stilstaat om oververhitting te voorkomen en is langzaam rijden een ramp. Lijkt ons de meest oncomfortabele auto in de Gumball Rally sinds Jon Olsson’s Rebellion.

Wil je weten hoe de rit van Montenegro naar Venietië verliep in de V12-aangedreven Vulcan, bekijk dan de vlog hieronder.

Video: Aston Martin Vulcan in Gumball 3000

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Nissan R35 GT-R pakt record op Simola HillClimb

Nissan R35 GT-R pakt record op Simola Hillclimb

Toro Rosso STR1 de laatste F1-auto met een V10

Toro Rosso STR1: de laatste F1-auto met een V10