in

Straatlegale Aston Martin Vulcan doet mee aan Gumball 3000

De Aston Martin Vulcan is een circuit-speeltje voor de allerrijksten, net als de XX-auto’s van Ferrari, de 935 Clubsport van Porsche en de Zonda Revolucion van Pagina. Normaal gesproken blijven dit soort auto’s in beheer van de fabrikant, en als je de circuitauto al mee naar huis mag nemen is het zeker niet de bedoeling dat je er de openbare weg mee op gaat.

Echter, in sommige gevallen worden dit soort circuitauto’s omgebouwd zodat er een kenteken opgeplakt kan worden. Deze Aston Martin Vulcan is daar een voorbeeld van, de enige van 24 gebouwde exemplaren die op de openbare weg mag rijden. We zagen twee jaar geleden al eens een rijtest van deze Vulcan, op straat, en nu is de 820 pk sterke Aston Martin ingeschreven voor de beroemde Gumball 3000 Rally.

De van oorsprong paarse Vulcan heeft een camouflage-wrap gekregen en YouTuber Mr JWW zal de rit van 11 juni voor zijn rekening nemen. In zijn meest recente video maakt James voor het eerst kennis met de oorverdovende Aston Martin en laat hij zien wat er gedaan is om deze Vulcan op kenteken te krijgen.

Ondanks de nodige aanpassingen zal de 7,0-liter V12-aangedreven Vulcan geen comfortabele auto zijn om 3.000 mijl (4.800 km) mee te rijden. De 2019 editie van Gumball 3000 gaat 7 juni van start in het Griekse Zakynthos en 15 juni arriveert het hele circus op het Spaanse feesteiland Ibiza.

Video: Straatlegale Aston Martin Vulcan doet Gumball 3000

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video