in

Dit is de enige straatlegale Aston Martin Vulcan

Een raceauto ombouwen tot straatauto is in sommige gevallen behoorlijk veel werk, maar het is zeker niet onmogelijk. Een blik in ons archief wijst uit dat onder andere deze Porsche 911 GT1, Mazda 767B, McLaren P1 GTR, en Ferrari FXX gewoon over straat rijden. De meest recente auto die is omgebouwd voor straatgebruik is deze Aston Martin Vulcan!

RML Group is verantwoordelijk voor deze conversie en Lovecars had een gesprek met de hoofdingenieur van RML om erachter te komen wat er allemaal veranderd is aan deze Vulcan. Afgezien van de toevoeging van koplampen en Michelin Sport Cup 2 straatbanden, zijn er nog een heleboel andere dingen gewijzigd. Zoals een kleinere splitter, DB11 zijspiegels, een opnieuw afgestemde ophanging, andere overbrengingsverhoudingen, elektrische deursloten en een aangepaste ECU waardoor de 750 pk sterke V12-motor minder CO2 uitstoot en gemakkelijker is in dagelijks gebruik.

Zou je hiermee op de openbare weg willen rijden, of zou je de Vulcan liever op het circuit gebruiken waarvoor hij oorspronkelijk bedoeld was?

Video: Straatlegale Aston Martin Vulcan

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Audi-S1-Quattro-Hillclimb

Deze 665 pk Audi S1 R quattro is een moderne knipoog naar het verleden

SpaceX Falcon 9 lancering veroorzaakt file en ongeluk in Californië

SpaceX Falcon 9 lancering veroorzaakt file en ongeluk in Californië