in

Guy Martin test een Ferrari FXX

Iedereen die Closer To The Edge heeft gezien weet wie Guy Martin is, een knotsgekke en bloedsnelle motorcoureur met een eigenaardige blik op het leven. Tijdens een evenement voor Supercar Drivers kreeg Guy de kans om een Ferrari FXX over een verlaten vliegveld te sturen en zijn gezichtsuitdrukking achter het stuur is priceless.

De Ferrari FXX is een van de meest extreme auto’s ooit geproduceerd door de Italiaanse automaker. Hoewel er inmiddels twee nieuwere modellen zijn is het origineel nog steeds de luidste. Terwijl de meeste FXX-exemplaren in bezit blijven van Ferrari is deze FXX verscheept naar zijn eigenaar in het Verenigd Koninkrijk en omgebouwd voor straatgebruik.

Er zijn in totaal 38 exemplaren van de FXX gebouwd, waaronder een aantal EVO-modellen. Na zijn testrit hard Martin moeite om zijn ervaring onder woorden te brengen; “I’ve been in fast things, right, but I have never been in anything like that. I’m shaking, I’m bloody shaking.

Video: Guy Martin test een Ferrari FXX

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

MX-5 vs 911 GT3

Zie hoe een MX-5 een 911 GT3 pest op het circuit

Helm dragen op het circuit

En daarom moet je een helm dragen op een circuit