in

Zie hier een McLaren P1 GTR met kentekenplaat

In Monaco werd een McLaren P1 GTR met kentekenplaat gespot en ook elders in de wereld duiken steeds meer raceauto’s van McLaren op die straatlegaal zijn.

McLaren bouwde 375 P1’s en vervolgens besloot het Britse merk om van de 916 pk sterke hypercar een trackday-uitvoering te bouwen. Om precies te zijn werden er 40 P1 GTR’s gebouwd en verkocht aan klanten die al in het bezit waren van een McLaren P1.

Deze eigenaren kunnen racen met de P1 GTR op door McLaren georganiseerde track days, maar sommige eigenaren wilden met hun auto de straat op. Daar heeft Lanzante Motorsport een oplossing voor gevonden.

Lanzante Motorsport zorgde er in het verleden al voor dat enkele F1 GTR’s een kentekenplaat kregen en datzelfde kunstje hebben ze nu gedaan met de 986 pk sterke P1 GTR. Inmiddels rijden er in Europa vier straatlegale P1 GTR’s, één in Dubai en een zesde exemplaar is op weg naar Japan.

Of Monaco en andere ‘jetset’ steden het juiste terrein zijn voor een raceauto valt te betwijfelen, maar de kans is groot dat je ieder geval de enige bent die ermee rondrijdt.

Video: McLaren P1 GTR met kentekenplaat

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

DTM Hockenheimring 2016

DTM 2016 – Hockenheim Highlights

Porsche 718 RS 60

Petrolicious – De originele Porsche 718 op Targa Florio