in

Op bezoek bij een Ferrari Corse Clienti Track Day

Het Corse Clienti-programma van Ferrari is een van de meest exclusieve autoclubs op aarde. Elk jaar komen leden van de Corse Clienti-club samen tijdens een tiental track days op verschillende circuits over de hele wereld. Dit zijn de circuits waarvan iedere coureur droomt; Suzuka, Imola, Monza, Spa-Francorchamps, Circuit of the Americas, Sanoma Raceway, noem ze maar op.

Ferrari verzorgt alles, van planning, logistiek, engineering, instructeurs tot aan hotelovernachtingen, alles is geregeld. Leden van Corse Clienti hoeven zich nergens druk om te maken, er zijn zelfs chefs ter plaatse die de coureurs een Michelinster-waardige maaltijd voorschotelen.

Deze club is natuurlijk niet voor iedereen toegankelijk, Ferrari moet je uitnodigen en de toelatingscriteria is dat je een flink aantal auto’s bezit van het merk. Een track day kost ergens tussen $10.000 en $15.000 en voor dat bedrag neemt Ferrari een FXX Evolution, 599XX Evolution, FXX K Evolution of een oude Formule 1-auto mee naar het circuit. Ze nemen de raceauto’s ook weer mee terug naar Maranello, want ze blijven in het beheer van Ferrari.

YouTuber Salomondrin was aanwezig bij een Corse Clienti track day op Sonoma Raceway en geeft ons een unieke blik achter de schermen. Kijken dus!

Video: Op bezoek bij een Ferrari Corse Clienti Track Day

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Renault Megane Trophy R Nordschleife Lap

Renault Megane RS Trophy-R grijpt FWD ‘Ring Record

Politieauto geraakt door trein

Politieagent wacht niet tot het rode licht gedoofd is bij spoorwegovergang