in

Nieuwe Ferrari FXX K Evo blaast over Imola

TIjdens het 2018 Motor Legend Festival op Imola kwamen er ook een aantal Ferrari’s van het XX-programma in actie, waaronder de nieuwe FXX K Evo.

De ‘Evoluzione’ van de FXX K werd begin maart gepresenteerd op het Circuit of the Americas en het meest opvallende kenmerk van de nieuwe FXX K Evo is de verbeterde aerodynamica, welke 23% meer downforce genereert. Daarnaast zijn ook de luchtinlaten voor de remmen aangepast en is het uitlaatsysteem gewijzigd, hetgeen overigens geen vermogenswinst oplevert. De Ferrari blijft dus steken op 1.050 pk.

In de cockpit beschikt de bestuurder over een nieuw stuurwiel en alle gegevens van het nieuwe telemetriesysteem worden weergegeven op het display in het passagierscompartiment. Zodoende kunnen de Ferrari-instructeurs direct tips geven over het rijgedrag van de coureur.

De video focust zich geheel op de matzwarte #98 FXX K Evo en is zoals we noemen ‘pure sound’. Speakertjes open, stoel achterover en genieten maar!

Video: Ferrari FXX K Evo blaast over Imola

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Boba Motoring Volkswagen Golf Mk1

Golf Mk1 met 1.301 pk sterke viercilinder

TracKing RC01 Hillclimb

De TracKing is een 445 kg wegend hillclimb monster