in

LaFerrari FXX K Evo voor het eerst publiekelijk in actie

Het is bijna een half jaar geleden sinds we de LaFerrari FXX K Evo voor het laatst in actie zagen. Destijds was de raceauto nog gehuld in camouflagekleuren maar afgelopen weekend maakte de FXX K Evo eindelijk zijn officiële debuut.

Op het Circuit of the Americas kwamen tijdens de Ferrari Racing Days drie Evo’s in actie. Het meest opvallende kenmerk van de nieuwe FXX K Evo is de verbeterde aerodynamica, welke 23 procent meer downforce genereert dan de “standaard FXX K” en 75 procent meer dan de LaFerrari. Dit is het werk van meer dan een jaar testen in de windtunnel waarna de achtervleugel, voorbumper en vloer werden aangepast.
Naast de verbeterde aerodynamica zijn ook de luchtinlaten voor de remmen gewijzigd en de uitlaten aangepast.

Binnenin beschikt de bestuurder over een nieuw stuurwiel dat beter in de hand ligt en meer geschikt is voor track days. Alle gegevens van het nieuwe telemetriesysteem worden weergegeven op het display in het passagierscompartiment, wat handig is voor instructeurs die ernaast zitten en aanwijzingen geven.

De eerste beelden van de LaFerrari FXX K Evo zie je hieronder. Helaas snappen sommige fabrikanten nog steeds niet dat muziek onder dit soort video’s echt niet nodig is.

Video: LaFerrari FXX K Evo in Austin

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Range-Rover-Sport-SVR-Tianmen-Road

Range Rover SVR is sneller dan Ferrari 458 op de Tianmen Road

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP MEXICO

WRC 2018 – Rally Mexico Highlights