in

Achter de schermen bij Ferrari Corse Clienti

Iedereen kan een Ferrari 488 GTB kopen, mits je genoeg geld op je bankrekening hebt staan. De echte exclusiviteit komt een categorie daarboven, hypercars als de LaFerrari. De Italiaanse fabrikant heeft slechts 499 exemplaren gemaakt van de LaFerrari en om in aanmerking te komen moest je door Maranello geselecteerd worden en een aantal andere Ferrari’s bezitten. Nog een stapje exclusiever dan een LaFerrari kopen, is het Corse Clienti programma.

Wat het Corse Clienti programma zo speciaal maakt is dat je Formule 1-auto’s kunt bezitten die Ferrari niet meer gebruikt. Hierbij gaat het uitsluitend om exemplaren van na 1970 en de raceauto’s blijven in Maranello zodat Ferrari’s beste techneuten de auto’s kunnen onderhouden. Het gaat bij Corse Clienti echter niet alleen om F1-auto’s, ook de XX-auto’s behoren tot ‘s werelds meest exclusieve autoclub.

In deze video van Roadshow neemt men een kijkje achter de schermen bij Ferrari Corse Clienti.

Video: Ferrari Corse Clienti

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aston Martin GT12

Aston Martin GT12 gespot op NL platen

WTCC 2016 - Tweede plaats voor Coronel in Argentinië

WTCC 2016 – Tweede plaats voor Coronel in Argentinië