in

Audi A1 “One of One” van ABT heeft 400 pk!

De nieuwste one-off creatie van ABT is een wilde versie van de Audi A1. Deze “One of One”, zoals hij officieel heeft, is nog sterker dan de Audi A1 Quattro van een aantal jaar geleden.

ABT heeft de 2.0 TFSI-motor van de TT Cup-raceauto geïnstalleerd. Natuurlijk heeft de Duitse tuner aan de viercilinder geknutseld waardoor de motor nu 400 pk levert.

De A1 “One of One” heeft 19-inch gesmede aerowielen en is aan de voorzijde 30 millimeter breder en aan de achterkant 55 millimeter. De achterdeuren van de kleine Audi zijn dichtgemaakt, terwijl de achterkant een enorme vleugel en diffuser heeft gekregen, geflankeerd door twee dikke uitlaatpijpen.

Het interieur is ook flink onder handen genomen door ABT. De achterstoelen werden verwijderd om plaats te maken voor een rolkooi, terwijl de voorstoelen vervangen zijn door twee kuipstoelen. Tal van Alcantara-afwerkingen samen met een sportief stuurwiel geven de cabine de uitstraling van een raceauto.

Video: Audi A1 “One of One” van ABT

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Is dit de gaafste Supercar Garage van Nederland.

Is dit de gaafste Supercar Garage van Nederland?

Drie generaties van de Ruf CTR

Jay Leno’s Garage – Drie generaties van de Ruf CTR