in

Audi A1 Quattro Review

De Audi A1 is een mooie kleine auto. Hij is compact, bescheiden, goed gemaakt en heeft bijzonder goede rij-eigenschappen. De bouwkwaliteit is er een met Audi normen, net als de motor in deze Quattro variant. Met 252 pk en 258 Nm koppel uit de 2.0-liter TSFI motor gaat de 1300 kg zware Audi A1 Quattro in 5,7 zeven seconden naar 100 km/h en door een topsnelheid van 257 kilometer per uur.

Het is de enige A1 met Audi’s Quattro vierwielaandrijving-systeem, wat volgens XCAR betekent dat hij ongelooflijk veel grip heeft … tot een bepaald punt. Zijn korte wielbasis en immense kracht maken de Audi A1 Quattro een vleugje nerveus, zijn limiet opzoeken kan daarom eindigen in spectaculaire spin. Slechts 333 stuks zijn geproduceerd van dit bommetje en zoals we eerder al aangaven is de prijs van 70.000 euro niet bepaald goedkoop.

We hebben al vaker video’s gezien van de Audi A1 Quattro, bijvoorbeeld in de sneeuw in Zweden en in een vergelijking tegen de Nissan GT-R. Een goede review, zoals deze video van XCAR, mag echter niet ontbreken op deze site.

Video: Audi A1 Quattro Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Trophy Truck breekt doormidden na 55 sprong van 55 meter

Trophy Truck breekt doormidden na sprong van 55 meter

Audi RS4 Avant vs Vauxhall VXR8 Tourer

Audi RS4 Avant vs Vauxhall VXR8 Tourer