in

Regentest: Audi A1 Quattro vs Nissan GT-R

De Audi A1 Quattro is een 256 pk sterk bommetje van 1300 kg. Onder de motorkap ligt een 2 liter TFSI motor die zijn vermogen naar het Quattro systeem stuurt middels een handgeschakelde 6-bak. Honderd kilometer per uur wordt vanuit stilstand bereikt in 5.7 sec en de topsnelheid is 257 km/h. De prijs voor dit bommetje is een schrikbarende 70.000 euro.

De tegenstander in deze regentest van Autocar is de Nissan GT-R, een aparte vergelijking want de Nissan is 50.000 euro duurder, heeft meer dan het dubbele aan vermogen en weegt bijna 500 kilogram meer. Op een droog wegdek zou de Nissan GT-R de Audi A1 Quattro verpulveren, maar in de regen lijken de kansen te keren voor de kleine Audi.

In onderstaande video demonstreert Steve Sutcliffe dat vermogen niet telt in de regen, gewicht en tractie spelen een veel belangrijkere rol. Om deze woorden kracht bij te zetten rijdt Steve een tijd van 1.14 op het circuit met de Audi A1 Quattro, hoeveel seconden zal de Nissan GT-R sneller/langzamer zijn?

Video: Audi A1 Quattro vs Nissan GT-R

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Wie heeft er een Fiat Panda Monster Truck gebouwd?

Wie heeft er een Fiat Panda Monster Truck gebouwd?

Ferrari P4/5 Competizione at Imola

Ferrari P4/5 Competizione at Imola