in

Audi Group S prototype laat zich zien tijdens Eifel Rallye

Group B was het meest extreme tijdperk in het World Rally Championship, de rallyauto’s waren midden jaren ’80 zo extreem dat na een reeks ernstige ongevallen de klasse werd geannuleerd. Vlak voordat Group B geschrapt werd werkten een aantal fabrikanten echter aan nog snellere auto’s die zouden moeten uitkomen in de ‘Groep S’ klasse.

Audi was een van de fabrikanten die bezig was met een opvolger van haar Audi S1 Quattro Groep B. De Duitsers bouwde een prototype met een in het midden geplaatste turbocharged vijfcilinder motor, een buizenframe chassis en een speciaal ontwikkelde carrosserie. De Group S-auto van Audi kwam nooit in actie omdat de klasse nooit van de grond kwam na het stopzetten van Group B. Het prototype sleet vervolgens zijn dagen onder een doek in een geheime garage van Audi Sport en later in het Audi museum.

Onlangs werd de auto echter weer eens gestart voor het Eifel Rallye Festival in Duitsland. Scroll snel naar beneden en aanschouw deze bijzondere rallyauto.

Video: Audi Group S prototype

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Rally Finland

WRC 2016 – Rally Finland Highlights

Koenigsegg Meeting

Koenigsegg Meeting brengt 10% van de eigenaren bij elkaar