in

Audi Q6 e-tron gespot!

CarSpyMedia, een nachtmerrie voor autofabrikanten maar een verademing voor autoliefhebbers. De meeste prototype’s spot hij bij de Nürburgring of tijdens wintertests in Scandinavië. Deze keer is het weer raak in het hoge noorden, waar een prototype van de nieuwe Audi Q6 e-tron gespot werd.  

De Audi Q6 e-tron is voorzien van twee elektromotoren, deze zorgen voor een vermogen van 476 pk en 800 Nm koppel. Met dit vermogen en 100 kWh aan stroomvoorziening moet een actieradius van 700 kilometer haalbaar zijn. Een goede actieradius, veel vermogen, maar hoe zit het met de laadtijd? Met 800 volt laadstructuren zijn laadsnelheden tot 270 kWh mogelijk. Dit betekent dat de SUV na 10 minuten laden 300 kilometer aan actieradius erbij heeft!

De Q6 e-tron komt eind 2022 op de markt. Kijkend naar de concurrentie, de Porsche Macan Electric, de BMW iX en de Mercedes EQE SUV, ligt de startprijs waarschijnlijk ergens rond de €80.000!

Vorige week zagen we nog het nieuwe prototype van de Audi A6 Avant e-tron. Audi is dus hard op weg naar volledige verduurzaming. Nieuwsgierig geworden naar de Audi Q6 e-tron, check de beelden van CarSpyMedia hier!  

Video: Audi Q6 e-tron gespot

  • Jur

    Student aan de Hogeschool Utrecht, Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 busje

Audi Q6 e-tron gespot!

Reageer op deze video