in

Audi Q6 e-tron gespot tijdens wintertest!

CarSpyMedia, een nachtmerrie voor autofabrikanten maar een verademing voor autoliefhebbers. De meeste prototypes spot hij bij de Nürburgring of tijdens wintertests in Scandinavië. Deze keer is het weer raak in het hoge noorden, waar een prototype van de nieuwe Audi Q6 e-tron gespot werd.

De Audi Q6 e-tron staat op het nieuwe Premium Platform Electric (PPE) dat samen met Porsche is ontwikkeld. Zoals de naam al aangeeft, is dit platform speciaal voor elektrische aandrijving ontwikkeld. Door een flexibele opzet waarbij onder meer de wielbasis en de batterijcapaciteit variabel zijn, is het platform geschikt voor een brede range aan modellen: van SUV tot Avant. Hierdoor kunnen verschillende EV’s geproduceerd worden op hetzelfde platform en dat bespaart de fabrikant een hoop kosten.

De Audi Q6 e-tron 55 is voorzien van twee elektromotoren, deze zorgen voor een vermogen van 401 pk. Met een 100 kWh aan stroomvoorziening moet een actieradius van 600 kilometer haalbaar zijn. Daarnaast komt er ook nog een SQ6 e-tron, die met hetzelfde accupakket in boostmodus ruim 500 pk moet produceren. Met 800 volt laadstructuren zijn laadsnelheden tot 270 kWh mogelijk. Dit betekent dat de SUV na 10 minuten laden 300 kilometer aan actieradius erbij heeft!

De Q6 e-tron zou oorspronkelijk eind 2022 op de markt komen, maar flinke vertraging heeft ervoor gezorgd dat de elektrische SUV naar verwachting nu pas eind 2023 verschijnt. Kijkend naar de concurrentie, de Porsche Macan Electric, de BMW iX en de Mercedes EQE SUV, ligt de startprijs waarschijnlijk ergens rond de €80.000!

Vorige week zagen we ook nog het nieuwe prototype van de Audi A6 Avant e-tron. Audi is dus hard op weg naar volledige verduurzaming want tot en met 2025 introduceert het Duitse merk ruim twintig nieuwe modellen, waarvan er meer dan tien volledig elektrisch zijn. Nieuwsgierig geworden naar de eerste beelden van de Audi Q6 e-tron, check de video van CarSpyMedia hieronder!  

Video: Audi Q6 e-tron gespot

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Aston Martin Valkyrie AMR Pro laat zijn V12 horen

Aston Martin Valkyrie AMR Pro laat zijn V12 horen

treinhoor op Mazda MX-5

Treinhoorn op een Mazda MX-5 is best handig