in

De nieuwe Audi A6 Avant e-tron!

De Porsche Taycan Sport Turismo heeft er een concurrent bij, Audi komt in 2024 met de Audi A6 Avant e-tron. Met deze Avant e-tron laat Audi zien dat ook zij elektrische stationwagens gaan produceren. De auto is nog een concept car maar volgens Audi is de A6 Avant e-tron zo goed als af.

Wat is er allemaal al bekend over de Avant e-tron? Met een actieradius van 700 kilometer heeft de A6 Avant e-tron een van de beste ranges in de EV-markt. Dat heeft hij te danken aan een 100kwh accupakket en een zeer gestroomlijnde carrosserie met een Cw-waarde van slechts 0,24. Bij een 270 kW laadpunt duurt het slechts 10 minuten om de actieradius van de A6 Avant e-tron concept met 300 kilometer te vergroten. Dat schiet tenminste lekker op!

Ook aan vermogen is er geen gebrek, de A6 Avant e-tron is vierwielaangedreven, heeft 476 pk en 800 Nm koppel. Dit zorgt ervoor dat de elektrische Audi in minder dan vier seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprint. De topsnelheid zal hoogstwaarschijnlijk gelimiteerd zijn op 250 km/h.  

Audi verduurzaamt net als de rest van de autobranche, de EV’s maken misschien minder tot geen geluid maar met zoveel vermogen laat Audi zien dat autorijden ook in de toekomst leuk blijft! Check de video van de nieuwe Audi A6 Avant e-tron hier!  

video: De nieuwe Audi A6 Avant e-tron!

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Dragrace Audi R8 vs Porsche 992

Dragrace Audi R8 vs Porsche 992!

Volvo 440

Op de Rollenbank – Volvo 440