in

Audi R8 Spyder Review

De transformatie van Coupe naar Spyder betekende vroeger dat je een veel zwaardere en minder stijve variant kreeg van het origineel. Maar met de huidige technieken zijn open supercars tegenwoordig bijna net zo goed als de gesloten uitvoeringen.

De nieuwe Audi R8 Spyder is maar 40 kg zwaarder dan de Coupe en in vergelijking met zijn voorganger zelfs 55 procent stijver. Audi claimt zelfs dat deze R8 Spyder de stijfste cabriolet is die je kunt kopen, ongeacht de prijsklasse.

De jongste telg van de Audi R8-familie heeft ongeveer alles wat de Coupé-versie heeft, de V10-motor is met 540 pk wel iets minder krachtig maar nog altijd sterk genoeg om je in 3.6 seconden naar 100 kilometer per uur te katapulteren. Daarbij produceert het dubbele uitlaatsysteem een imposante soundtrack waarvan je optimaal kunt genieten als het dak naar beneden is.

De Audi R8 Spyder kost minimaal 246.000 euro, voor 50K meer heb je de Huracán Spyder met wel de 610 pk sterke V10-motor.

Video: Audi R8 Spyder Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

mad-mike-drift-badbul-over-de-franschhoek-pass

Mad Mike Drift BADBUL over de Franschhoek Pass

2017-ford-fiesta-wrc-gespot

2017 Ford Fiesta WRC is gespot en wat is hij gaaf!