in

Audi R8 V10 Plus vs Lamborghini Huracan

Dat deze Audi en Lamborghini familie van elkaar zijn dat is wel duidelijk, ze maken namelijk gebruik van exact dezelfde aandrijflijn. Beide hebben een 5.2-liter V10 met 610 pk en 560 Nm koppel, gekoppeld aan een zeventraps S-tronic versnellingsbak die alle vier de wielen aandrijft.

Omdat het totaalgewicht elkaar nauwelijks ontloopt, 1.454 kg voor de Audi en 1.422 voor de Lamborghini, zijn de sprinttijden ook hetzelfde; in 3.2 seconden zitten ze op 100 kilometer per uur. Deze dragrace is dan ook niet zo spannend, maar als twee V10-supercars tegen elkaar racen dan moeten we dat wel plaatsen!

Naar welke supercar gaat jouw voorkeur, ik zou voor de Lamborghini Huracan met een DMC-pakket gaan, om hem nog wat te onderscheiden.

Video: Audi R8 V10 Plus vs Lamborghini Huracan

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Ik twijfel nog al, eerste reactie is de Lambo, maar die hebben de nare eigenschap suïcidaal te zijn! Lambo’s vliegen nog al graag in de fik…. Dan toch maar de Audi, zo goed als dezelfde auto maar met een iets minder brandbare jas.

Reageer op deze video

Chauffeur laat berg sneeuw op trailer liggen

Chauffeur laat berg sneeuw op trailer liggen, komt brug tegen

Red Bull F1 scrum vs Bath Rugby

Gave scrum tussen Red Bull RB9 F1 & Bath Rugby