in

Audi RS E-tron GT racet tegen RS6 en RS3 op skipiste

Een tijdje terug zagen we een nogal aparte dragrace op het kanaal van Carwow, een dragrace in de sneeuw. Ook deze week is Mat Watson weer te vinden op de indoor skipiste, hier dragracet hij met een Audi RS E-tron GT tegen een Audi RS3 en RS6.

De Audi RS E-tron waar Mat in zit beschikt over twee elektromotoren, eentje op de vooras en eentje op de achteras. Deze elektromotoren zorgen voor een vermogen van zo’n 646 pk en 830 Nm koppel. De E-tron is de zwaarste van de drie, hij weegt 2,345 kg. De E-tron is een vierwielaangedreven EV, maar ook de RS3 en de RS6 hebben een vierwielaandrijving systeem.

Bij de Audi RS3 is dit het Haldex systeem, een systeem dat 50% van zijn vermogen naar de achterwielen stuurt als de voorwielen tractie verliezen. Onder de motorkap van de RS3 ligt een 2.5-liter, turbocharged vijfcilinder. Dit blok levert zo’n 400 pk en 500 Nm koppel, de RS3 is de lichtste van de drie, 1,570 kg.

De Audi RS6 balanceert tussen de E-tron en de RS3, hij weegt 2,075 kg. De RS6 wordt aangedreven door een 4.0-liter twin turbo V8, deze levert 600 pk en 800 Nm koppel. De RS6 beschikt over het welbekende Quattro-systeem en staat net als de andere twee Audi’s op zomerbanden.

Welke Audi komt het beste de skipiste op? Mat test het in de onderstaande video, check hem hier!

Video: Audi RS E-tron GT dragrace vs RS6 en RS3

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Plymouth PJ krijgt eerste wasbeurt in ruim 40 jaar!

Plymouth PJ krijgt eerste wasbeurt in ruim 40 jaar!

Fiat Punto voegt lekker in op de A12

Invoegen gaat niet helemaal goed bij Fiat Punto