in

Audi RS e-tron GT vs Audi RS Q e-tron Dakar

CarWow’s dragrace van deze week bestaat uit een geheel elektrische Audi line-up. Mat Watson heeft plaatsgenomen in een Audi RS e-tron GT, en hij neemt het op tegen de Audi RS Q e-tron Dakar.

Dus laten we eens kijken naar de statistieken. Te beginnen met de RS e-tron GT, deze elektrische sedan wordt aangedreven door twee elektromotoren die 646 pk en 830 Nm koppel kunnen leveren. Hij is uitgerust met een batterij van 93 kWh en weegt 2.276 kg.

De Dakar rallyauto heeft een carrosserie van koolstofvezel en twee elektromotoren uit een Formule e-auto. Je zou denken dat de Dakar-auto daardoor behoorlijk krachtig is, maar vanwege de reglementen mag hij slechts 380 pk produceren. Er is een kleine verbrandingsmotor aanwezig om het accupakket om te laden en daardoor weegt de rallyauto bijna net zoveel als de e-tron GT; ongeveer 2.200 kg.

Erg spannend kunnen we deze dragrace niet noemen, maar het is wel uniek om de Dakar-auto op deze manier in actie te zien.

Video: Audi RS e-tron GT vs Audi RS Q e-tron Dakar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Legendarische rallyauto's in actie tijdens Eifel Rally Festival 2022

Legendarische rallyauto’s in actie tijdens Eifel Rally Festival 2022

MegaRaptor 6x6 vs BRABUS 6x6

MegaRaptor 6×6 vs BRABUS 6×6