in

Op de Rollenbank – Audi RS E-tron GT

Iedere week verschijnt er op het YouTube-kanaal van AutoWeek een ‘Op de Rollenbank’. Er komen veel verschillende auto’s aan bod, maar elektrische auto’s zien we niet vaak in dit item verschijnen. Deze week staat er echter een Audi RS E-tron GT op de rollenbank met een hoop vermogen. Dankzij twee elektromotoren en aandrijving op de voor- en achterassen produceert de E-tron GT volgens fabrieksopgave zo’n 600 pk en 830 Mm koppel. In Boost-modus zelfs 646 pk en 850 Nm koppel!

Eigenaar Martijn Duivenboorde is erg te spreken over zijn EV. Nic de Boer vraagt zich af of Martijn niet liever een RS6 van het geld had gekocht, maar Martijn wil niet anders dan elektrisch sinds de komst van de E-tron GT. De Audi E-tron opzich is een zeer gestroomlijnde auto, echter zit er op dit model een spoiler op. Dit geeft de Audi natuurlijk meer downforce maar ook zogenoemde ‘Drag’, oftewel luchtweerstand.

Wat wij van de spoiler vinden laten we even achterwegen, benieuwd wat het werkelijke vermogen is van deze sportscar? Check de video hieronder! 

Video: Op de Rollenbank – Audi RS E-tron GT

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Widebody Nissan GT-R Nismo crasht na autoshow

Widebody Nissan GT-R Nismo crasht na autoshow

Dragrace Lamborghini Huracan STO, Ferrari Pista 488 en Porsche 911 GT3

Dragrace: Lamborghini STO vs Ferrari 488 Pista vs Porsche 911 GT3