in

Audi RS Q3 Review

De RennSport-lijn van Audi is ook niet meer wat het geweest is. Met de Audi RS Q3 heeft Audi een hardcore crossover gemaakt, hij deelt dezelfde 2.5-liter vijfcilindermotor als in de TT-RS en RS3 alleen is het vermogen in de RS Q3 beperkt tot 310 pk en 420 Nm koppel.

De motor is gekoppeld aan een zeventraps transmissie met dubbele koppeling, schakelen gaat via de peddels achter het stuur en doordat je slechts twee pedalen hebt kun je ook met je linkervoet remmen. Dat zegt de reviewer althans, ik denk dat er maar weinig mensen zijn die ‘left foot braking’ toepassen in een RS Q3.

Het onderstel ligt 25 mm lager en verder beschikt hij over ESC en elektrische stuurbekrachtiging. Het interieur is niet zo mooi als in andere recente RS-modellen, maar aangezien het een Audi is, is het ook zeker niet slecht. Volgens AutoExpress is de RS Q3 niet eens zo slecht, je moet er alleen wel 73.600 euro voor over hebben.

Video – Audi RS Q3 Review

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alfa Romeo 4C Nurburgring Lap

Alfa Romeo 4C Nurburgring Lap

IndyCar 2013 - Strijd om de Titel in Fontana

IndyCar 2013 – Strijd om de Titel in Fontana