in

Audi RS3R krijgt 653 pk van MTM

Normaal gesproken voegt ABT de letter ‘R’ toe aan hun getunede Audi RS-modellen, zoals de RS3-R, RS4-R en RS6-R. Maar tuner MTM heeft dat nu ook overgenomen, alleen dan zonder koppelstreepje. Zie hier de Audi RS3R.

Zoals de titel al onthuld heeft MTM de sedan maar liefst 653 pk gegeven, terwijl het koppel is gestegen naar 750Nm. Dat hebben de Duitsers gedaan door de 2.5-liter vijfcilinder turbomotor te voorzien van een verbeterd inlaatspruitstuk en verschillende uitlaatoptimalisaties. Na deze aanpassingen werd de ECU en TCU (Engine Control Unit / Transmission Control Unit) opnieuw geprogrammeerd om meer koppel over het gehele gebied te leveren, de snelheidsbegrenzer te verwijderen en snellere schakelmomenten te realiseren.

MTM heeft het uiterlijk van de Audi aangepakt met een carbon splitter, diffuser en kleine kofferbak lip. De 20-inch gesmede velgen zijn verbonden aan KW Suspension die de RS3R een lagere rijhoogte geeft en een betere wegligging.

Goedkoop is het pakket van MTM niet, om een RS3 om te toveren tot RS3R kost 27.000 euro, exclusief 8.900 euro installatiekosten. Maar dan heb je wel een krachtigere uitvoering dan de RS3-R van ABT.

Video: Audi RS3R krijgt 653 pk van MTM

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Ferrari KC23

Ferrari KC23 is one-off raceauto die nooit gaat racen

Porsche 911 ST nader bekeken

De Porsche 911 S/T heeft GT3 RS Power zonder vleugels