in

Audi RS3-R ABT schittert in promovideo

Hier is de gloednieuwe 2022 Audi RS3-R van ABT Sportsline. Na de RS4-R, RS5-R, RS6-R en RS7-R krijgt nu ook het kleinste RS-model van Audi de upgrade van ABT. De RS3-R krijgt 100 pk en 100 Nm koppel erbij dankzij een ABT Engine Control Unit en een speciaal ontwikkelde flow-geoptimaliseerde intercooler.

Maar niet alleen de vijfcilinder turbomotor is aangepakt, ook het exterieur. Er is een nieuwe splitter, canards aan weerszijden van de voorbumper, spiegelkappen, diffuser en achterspoiler, allen in glanzend koolstofvezel. De vier eindpijpen van ABT zijn uitgevoerd in mat zwart roestvrijstaal en meten elk 95 millimeter in diameter. Het interieur is verfraaid met nieuw beklede stoelen en de nodige ABT-badges.

Hoewel de meeste aanpassingen optisch zijn, is 500 pk onder de rechtervoet natuurlijk wel lekker. Nul tot honderd kilometer per uur gaat met de RS3-R in 3,3 seconden en de topsnelheid bedraagt 300 km/h. De HR High Performance-velgen, nieuwe stabilisatorstangen en het optionele sportonderstel van KW moeten zorgen voor een nog betere wegligging in de bochten.

Video: Audi RS3-R ABT schittert in promovideo

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

€3 miljoen Apollo IE bezoekt de Nürburgring

€3 miljoen Apollo IE bezoekt de Nürburgring

Porsche 997 Turbo S

Porsche 997 Turbo S haalt 337 kilometer per uur in 800 meter!