in

Audi RS6-R ABT vs Audi RS4-R ABT

In deze video gaat Sjoerd van Stokkum op pad met de twee dikste stationwagens die Audi te bieden heeft. Echter zijn ze niet helemaal standaard meer, want beide exemplaren zijn een limited editon van ABT! De Audi RS6-R en de Audi RS4-R.

Sjoerd trapt af met de kleinere stationwagen van de twee, de RS4-R, waarvan er 50 zijn gemaakt. De 2,9-liter V6-motor heeft er 80 pk bijgekregen, voor een totaal van 530 pk. Het koppel is met 90 Nm toegenomen tot 690 en daardoor is de Audi een stuk sneller op de sprint naar 100 kilometer per uur. Slechts 3,8 seconden heeft de 1.700 kg wegende RS4-R nodig.

Dit exemplaar staat overigens te koop voor €135.000 en is voorzien van het carbon pack, wat allerlei koolstofvezel onderdelen toevoegt aan het exterieur en interieur. Daarnaast is deze RS4-R uitgerust met de optionele keramische remschijven.

Mocht je de RS4-R te klein vinden, dan kun je opteren voor de grotere RS6-R! Toevallig zagen we dit exemplaar al in een andere video dus de specs zijn bekend, maar we horen graag wat Sjoerd ervan vindt. Want 740 pk en 920 Nm koppel is een enorme bak vermogen voor een stationwagen. Ondanks dat de RS6-R ruim 2.050 kg weegt sprint hij in 3,2 seconden naar 100 km/h, dat zijn gewoon supercar-prestaties.

Als wij zouden moeten kiezen, dan heeft de RS4-R onze voorkeur. Welke uitvoering van ABT zou jij kiezen?

Video: Audi RS6-R ABT vs Audi RS4-R ABT

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De meest extreme rally crashes van 2021

De meest extreme rally crashes van 2021

Bestuurders maken ruzie in Tilburg

Bestuurders maken ruzie in Tilburg