in

Audi RS4 Avant vs Vauxhall VXR8 Tourer

Als je in het Verenigd Koninkrijk woont heb je de mogelijkheid om een Vauxhall VXR8 Tourer te kopen, in feite een rebadged versie van de Australische Holden Commodore SS SportWagon. Dit betekent je een 6,2-liter V8-motor krijgt met 408 pk, achterwielaandrijving, een manuele zesversnellingsbak, 0-100 in 4.9 seconden en meer dan voldoende bagageruimte.

De Vauxhall VXR8 Tourer is een indrukwekkende stationwagon maar bij lange na niet zo verfijnd als de Europese super stationwagons van BMW, Mercedes en Audi. Die laatste komt in deze vergelijking van AutoCar ook naar voren, de Audi RS4 Avant is in het Verenigd Koninkrijk namelijk slechts £3000 duurder.

De Audi RS4 Avant is in alle opzichten een betere en verfijndere auto dan de VXR8 Tourer, de Vauxhall wint het alleen op koppel dankzij zijn enorme LS3 V8 motor, hij heeft namelijk 119 Nm koppel meer. De hoogtoerige 4.2-liter V8 van de RS4 levert 450 pk en 430 Nm koppel, mede dankzij het ingenieuze Quattro systeem sprint de Audi RS4 Avant in 4,7 seconden naar de 100 km/h.

De VXR is een leuke auto die vol karakter zit en die je in een ‘cloud of smoke’ door de straten kunt sturen, maar iedereen weet dat de RS4 Avant een betere auto is. Toch een leuke vergelijking die je niet vaak ziet!

Video: Audi RS4 Avant vs Vauxhall VXR8 Tourer

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi A1 Quattro Review

Audi A1 Quattro Review

Radical RXC Reportage

Radical RXC Reportage