in

Audi RS4 Competition Plus Nordschleife Lap

Het Duitse Sport Auto heeft de nieuwste uitvoering van de Audi RS4 Avant meegenomen naar de Nürburgring Nordschleife voor een getimede ronde over het 20.8 kilometer lange circuit. Coureur Christian Gebhardt wist er een 7:39 minuten uit te persen en dat is maar 4 seconden langzamer dan de M3 Touring.

Audi bewerkstelligde dit door de RS4 Competition Plus te voorzien van keramische remschijven, een instelbare schroefsetophanging, snellere besturing, een aangepast differentieel, lichtgewicht gesmede wielen en Pirelli P Zero Corsa AO semi-slicks. De 2.9-liter biturbo V6 levert nog steeds 450 pk en 600 Nm koppel en dus is de Audi niet sneller in een rechte lijn, maar door de aanpassingen wel een stuk beter in de bochten.

Ten opzicht van de in 2018 geintroduceerde B9 RS4 Avant, is deze Competition-uitvoering maar liefst 20 seconden sneller op de Nordschleife. Dat ligt niet enkel aan de aanpassingen van Audi, maar ook aan de baan die opnieuw geasfalteerd is en het verbeterede rubber. Toch, 20 seconden winst is enorm veel en dat maakt dit rondje zeker de moeite waard om te bekijken.

Video: Audi RS4 Competition Plus Nordschleife Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
McLaren Solus GT GoodWood Shootout

De 10 snelste runs op Goodwood Festival of Speed 2023

Singer DLS Turbo

Singer DLS Turbo laat 700 pk brullen op Goodwood FOS