in

Audi RS6 en Ducati 1199 Panigale R Track Battle

Vergelijkingen tussen auto’s en motoren zijn over het algemeen vrij nutteloos, toch vonden Motor Trend, AutoCar, DRIVE en nu ook Auto Express het nodig om een tweewieler naast een vierwieler te zetten. Auto Express doet het onder het mom ‘Audi is nu eigenaar van Ducati dus laten we eens zien welke het snelste is’.

Deze track battle gaat tussen de twee krachtigste modellen van beide fabrikanten, de Audi RS6 en de Ducati 1199 Panigale R. De Audi RS6 wordt aangedreven door een 4,0-liter biturbo V8 met 560 pk, terwijl de Ducati 1199 Panigale R wordt aangedreven door een 1.2-liter V-Twin motor met 195 pk. De Audi heeft bijna drie keer zoveel vermogen als de Ducati, maar de RS6 is ook tien keer zo zwaar als de motorfiets.

Het zal dan ook geen verassing zijn welke van deze machines de track battle wint en als we eerlijk was de R8 V10 Plus een betere keuze geweest.

Video: Audi RS6 en Ducati 1199 Panigale R Track Battle

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mansory Bugatti Veyron Linea Vincero d'Oro

Mansory Bugatti Veyron Linea Vincero d’Oro

Chris Harris test de LaFerrari

Chris Harris test de LaFerrari