in

Audi RS6 Performance vs BMW M5 Comp vs Mercedes-AMG E63 S

Audi en Mercedes-Benz zijn al jarenlang rivalen in het topsegment van Super Stationwagens en over twee jaar voegt BMW zich daarbij met de nieuwe M5 Touring. Vooralsnog is de Audi RS6 Performance de krachtigste stationwagen in het segment en in deze video zet CarWow de Audi naast de M5-sedan en E63-sedan, die even niet beschikbaar was in station-uitvoering.

De Audi RS6 Performance heeft het meeste vermogen, dankzij een 4,0-liter V8-motor met dubbele turbo onder de motorkap die 630 pk en 850 Newtonmeter koppel levert. Dit gaat via een achtversnellingsbak naar alle vier de wielen. Hoewel de Audi het meeste vermogen heeft, heeft hij ook één nadeel: hij is de zwaarste auto in deze race. De RS6 doet de weegschaal doorslaan tot 2.090 kg.

De BMW M5 Competition heeft onder de motorkap een 4,4-liter twin-turbo V8, goed voor 625 pk en 750 Nm koppel. Het vermogen wordt naar alle vier de wielen gestuurd via een achttrapsversnellingsbak met koppelomvormer. De M5-sedan weegt 1.865 kg.

Dan hebben we de 1.950 kg wegende Mercedes E63 S, wat de minst krachtige auto in de line-up is. Met zijn 4.0-liter twin turbo V8-motor beschikt de Mercedes-AMG over 612 pk en 850 Nm koppel. Het vermogen wordt naar alle vier de wielen gestuurd via een 9-versnellingsbak met dubbele koppeling.

De drie Duitse krachtpatsers racen over de kwart mijl en halve mijl om uit te vechten welk model het snelste is.

Video: Audi RS6 Performance vs BMW M5 Comp vs Mercedes-AMG E63 S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Conor Moore Austrian Grand Prix

Conor Moore’s Austrian Grand Prix Impressions zijn weer hilarisch

De Tomasa P72 is een heerlijk luide retro supercar

De Tomasa P72 is een heerlijk luide retro supercar