in

Mercedes-AMG E63 S vs Audi RS6 Performance – Welke is het beste?

Als je een supersnelle en praktische stationwagen wil hebben kun je eigenlijk maar uit twee modellen kiezen, een Mercedes-AMG E63 of een Audi RS6. Dat is al jaren zo en zolang BMW geen M5 Touring maakt zal dat voorlopig ook wel zo blijven. Natuurlijk is er de Porsche Panamera Turismo, maar die is een klap duurder en heeft minder kofferbakruimte.

Zowel de E63 S als de RS6 Performance hebben ongeveer 600 pk en vierwielaandrijving, maar het is niet helemaal een eerlijk gevecht. De huidige RS6 is al sinds 2013 in productie, de Performance-versie sinds 2015, en zal binnenkort worden vervangen, terwijl de E63 pas iets meer dan een jaar op de markt is. Henry Catchpole van Carfection zegt dat de AMG binnenin moderner aanvoelt en wendbaarder is op het circuit. Maar de RS6 Performance heeft een charme en uiterlijk die moeilijk te weerstaan is.

De Audi is volgens Henry ook een betere auto voor lange afstanden, terwijl de AMG wat agressiever is en wat meer uitnodigt om sportief te rijden. Het is volgens de presentator een moeilijk keuze, maar als hij zou moeten kiezen nam hij de Mercedes-AMG mee naar huis. Mee eens?

Video: Mercedes-AMG E63 S vs Audi RS6 Avant

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Picchio Racing Alfa Romeo 4C

Picchio Racing’s Alfa Romeo 4C bij Ascoli Hillclimb 2018

De Evolutie van de Mercedes-Benz CLK

De Evolutie van de Mercedes-Benz CLK