in

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo Review

Autoweek ging op pad met de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, een hele mond vol die naam maar wat een machtige machine is dit.

De Porsche Panamera Sport Turismo is ontworpen als comfortabele reiswagen. Dankzij de verhoogde daklijn ten opzichte van de normale Panamera loopt het laadvolume op tot bijna 1.300 liter en naar onze mening is hij hierdoor ook een stuk mooier dan de standaard Panamera. Belangrijk punt van deze Turbo S E-Hybrid Sport Turismo is dat de 4.0-liter V8 samenwerkt met een elektromotor. Hierdoor heeft de Porsche 680 pk en 850 Nm koppel tot zijn beschikking.

In 3,4 seconden sprint de vierwielaangedreven hybride Sport Turismo van 0 naar 100 km/h. Van 0 naar 200 km/h neemt slechts 11,9 seconden in beslag. Volledig elektrisch haalt hij 100 km/h in 7 seconden en is het bereik ongeveer 50 kilometer. De Porsche staat vanaf nu in de showroom voor 202.400 euro.

Video: Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De ontknoping van het V8 Supercars Championship was geweldig!

De ontknoping van het V8 Supercars Championship was geweldig!

Twin Turbo Ferrari 599 Driftauto

Dit is een Twin Supercharged Ferrari 599 Driftauto