in

Ontmoet de Porsche Panamera Sport Turismo

Bijna een jaar geleden zagen we Porsche Panamera Sport Turismo testen op de Nordschleife, nu is hij officieel gepresenteerd en vanaf oktober te koop bij de dealers.

Dit is de meest praktische Panamera ooit met een grote achterklep die toegang biedt tot 520 liter aan bagageruimte. Dat is 25 liter meer dan de gewone Panamera heeft, niet enorm veel maar die grote achterklep maakt in- en uitladen wel een stuk makkelijker. Met de achterbank neergeklapt is er zelfs 1.390 liter opbergruimte beschikbaar met een geheel vlakke laadvloer, dan kun je echt serieus veel spullen vervoeren.

De Panamera Sport Turismo komt er in verschillende uitvoeringen, maar degene waar je het meest blij van wordt is de Turbo-uitvoering met 550 pk! Deze kost je wel €199.700. Mocht dit te duur voor je zijn dan is er een 330 pk sterke instapper voor €120.100.

Persoonlijk ben ik qua uiterlijk nooit echt fan geweest van de Porsche Panamera, maar deze Sport Turismo is in mijn ogen meer dan geslaagd. De langere daklijn en de rechter opstaande achterruit met spoiler transformeren de Panamera in een prachtige ‘shooting brake’.

Video: Porsche Panamera Sport Turismo

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Huracán Performante Nordschleife Lap

Lamborghini Huracán Performante heeft het Nürburgring record verbroken

Opel Corsa 4x4 Turbo is een Mean Machine

Opel Corsa 4×4 Turbo is een Mean Machine