in

Audi RS6 vs BMW M5 vs AMG E63 S vs Porsche Panamera Sport Turismo

De nieuwe Audi RS6 C8 maakt zijn debuut in de dragraces van CarWow. Nadat we hem vorige week een Tesla Model 3 Performance zagen verslaan, moet de 600 pk sterke stationwagen het nu opnemen tegen drie andere Duitse krachtpatsers.

Drie van de vier auto’s hebben een twin turbo 4.0-liter V8 onder de kap en zijn van het type stationwagen, alleen de BMW M5 Competition is een sedan en heeft een V8 met een inhoud van 4.4-liter. Alle auto’s maken gebruik van vierwielaandrijving en automatische versnellingsbakken met launch control. Hieronder hebben we de belangrijkste cijfers even op een rijtje gezet.

Audi: 600 pk – 800 Nm – 2075 kg
Mercedes: 612 pk – 850 Nm – 2060 kg
BMW: 625 pk – 750 Nm – 1940 kg
Porsche: 680 pk – 850 Nm – 2400 kg

De Porsche Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid steekt er bovenuit als het gaat om vermogen, maar ook qua gewicht. De BMW is veruit het lichtste, te danken aan het feit dat de M5 geen stationwagen is. De Mercedes-AMG beschikt over het meeste koppel en de Audi komt eigenlijk overal iets te kort.

Kan de nieuwe Audi RS6 de andere drie Duitse auto’s verslaan, ondanks dat hij niet de krachtigste of lichtste auto is? Je ziet het hieronder in twee dragraces op de kwart mijl en twee races met rollende start.

Video: Audi RS6 vs BMW M5 vs AMG E63 S vs Panamera Turbo S

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Wat een vernedering..belachelijk hoe die man wilt drag racen door alleen naar de tegenstanders te kijken. En niet eens het gas intrapt….

    What a humiliation how you drive with that car Audi RS6. Don’t look at the other cars of you want to race and kick down the throttle next time IT is Just a shame that you drive that car

Reageer op deze video

Formule 1 2020 – Highlights derde testdag Barcelona

Formule 1 2020 – Highlights derde testdag Barcelona

LIBERTY WALK V2 GTR

Nissan GT-R met Liberty Walk V2 bodykit