in

Audi RSQ8 neemt het op tegen Jeep Trackhawk

Het is tijd voor weer een nieuwe Carwow dragrace, met ditmaal twee krachtige SUV’s uit Duitsland en de Verenigde Staten. De Audi RS Q8 neemt het op tegen de Jeep Grand Cherokee Trackhawk, twee zwaargewichten uit deze categorie.

De Hellcat V8 van de Grand Cherokee Trackhawk pompt er 707 pk en 875 Nm koppel uit, die zowel naar de voor- als achterwielen worden gestuurd. De Audi RS Q8 heeft een 4,0-liter twin turbo V8-motor, maar moet het doen met 600 pk en 800 Nm koppel. Uiteraard is de Audi ook vierwielaangedreven. Belangrijk is dat de Duitser iets lichter is dan de Amerikaan, met een gewicht van ongeveer 2.300 kg tegenover 2.432 kg van de Jeep.

De eerste races gaan over een kwart mijl en het verschil is kleiner dan je misschien zou denken. Daarna volgen er nog twee rollende races over 800 meter en een remtest vanaf 160 km/h!

Video: Audi RSQ8 neemt het op tegen Jeep Trackhawk

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

parkeersensoren

Welke hulpsystemen kunnen je assisteren bij parkeren

Peugeot 205 GTi

400 pk sterke Peugeot 205 GTi zoekt naar tractie op hillclimb