in

Audi S3 Sedan vs Subaru WRX STi

Wat hebben de Audi S3 Sedan en de Subaru WRX STi met elkaar gemeen dat een vergelijking relevant is? Om te beginnen hebben ze evenveel vermogen, allebei vierwielaandrijving en een ver rally verleden. Natuurlijk zijn ze verschillend in opzet en uitvoering, maar Auto Express wist genoeg overeenkomsten te vinden om ze met elkaar te vergelijken.

Laten we beginnen met de Audi S3 Sedan, die heeft de bekende 2.0-liter turbomotor onder kap met 300 pk en 380 Nm koppel. In deze video test men de versie met de handbak, een S-tronic versnellingsbak met 6 verzetten en flippers achter het stuur zit ook in het gamma. In iets meer dan 5 seconden bereikt de S3 Sedan 100 km/h en de topsnelheid is zoals gebruikelijk gelimiteerd tot 250 km/h. Binnenin is het typische Audi wat de klok slaat, verzorgd en deugdelijk met automatisch verstelbare sportstoelen en een hoop leer. De S3 Limousine, zoals hij officieel heet, kost minimaal €51.430,-.

Dan de Subaru WRX STi, een auto waarvan we eerder deze review al zagen. De 2,5-liter turbocharged boxermotor doet al jaren dienst in de WRX STi en levert 305 pk en 393 Nm koppel. Ook hier zien we een handgeschakelde versnellingsbak en de spurt naar 100 kilometer per uur gaat in 5.2 seconden. Binnenin is het minder luxe dan in de Audi S3 maar daar tegenover staat dat de wegligging een stuk sportiever is. De prijs is echter vrij schokkend, minimaal €75.000! Dit komt door de hoge C02-uitstoot waardoor je in ons land 34.000 euro belasting betaald.

De vergelijking van Auto Express zit goed in elkaar en we zijn benieuwd wat jullie ervan vinden.

Video: Audi S3 Sedan vs Subaru WRX STi

Audi S3 Sedan vs Subaru WRX STi

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *