in

Audi S4 GTO demonstratie tijdens Shelsley Walsh Hilllclimb

De Audi S4 GTO werd gebaseerd op de zeer succesvolle Audi 90 IMSA GTO die in 1989 het Amerikaanse IMSA kampioenschap domineerde en vervolgens werd verboden. De S4 GTO auto’s hadden vergelijkbare aerodynamica en beschikte over nagenoeg dezelfde vijf-in-lijn twintig kleppen turbomotor met 720 pk.

Hans Joachim Stuck reed eind 1992 voor het eerst met de Audi S4 GTO in de een na laatste ronde van het South African Modified Saloon Car Championship. Stuck behaalde gelijk twee overwinningen op het circuit van Killarney in Kaapstad. Tijdens de laatste ronde van het seizoen op Kyalami werden twee auto’s ingezet, nu voorzien van de bekende Rothmans kleuren. Stuck en Terry Moss reden naar een dubbelzege en de basis voor volgend seizoen was gelegd.

1993 was het eerste volledige seizoen van de S4 GTO en met fabriekssteun van Audi, de 200 Trans-Am werd namelijk afgestoten aan privateers. De S4 GTO bleek direct de dominante auto in de serie en Moss en  teamgenoot Aberdein streden onderling om de titel, die uiteindelijk werd gewonnen door Terry Moss.

Tijdens de 2016 Shelsley Walsh Hilllclimb kroop Hans Joachim Stuck weer eens achter het stuur van deze bijzondere raceauto. Het parcours was te krap en te kort om de volledige potentie van de 720 pk sterke vijfcilinder te benutten maar om die turbomotor te horen bulderen en fluiten is een waar genot.

Video: Audi S4 GTO

Onboard

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dodge Challenger SRT Demon

Dit is de Dodge Challenger SRT Demon met 840 pk

The Last Viper from Pennzoil

The Last Viper is wederom een dikke video van Pennzoil