in

Audi 200 Quattro Trans-Am tijdens de Salzburgring Classic

Audi 200 Quattro Trans-Am

Audi heeft een rijke geschiedenis in de autosport, we gaan daar niet veel over uitweiden en stellen voor dat je de video’s “De Geheime Garage van Audi Sport” en “De geschiedenis van Audi Quattro” eens bekijkt. Dan snap je wat we bedoelen.

Tijdens de Salzburgring Classic in Oostenrijk filmde deze YouTuber een Audi 200 Quattro Trans-Am. Dit monster racete in 1988 in de Amerikaanse Trans-Am Series en deed dit met overweldigend succes. Van de dertien races won Audi er acht, meer dan voldoende om de titel veilig te stellen voor de Amerikaanse coureur Hurley Haywood en de Duitse fabrikant.

Onder de motorkap ligt een turbocharged vijfcilindermotor welke is afgeleid van de motoren die gebruikt werden voor de Group B-auto’s. Met de turbodruk opgeschroeft naar 3 bar kwam het vermogen uit op 510 pk en in combinatie met het Quattro-systeem bleek deze Audi onverslaanbaar. Zelfs toen de organisatoren het minimum gewicht met 100 kg verhoogde en een restrictor aanbrachten op de luchtinlaat was de Audi niet te stoppen, Walter Rohrl won alsnog de laatste race en klokte de snelste tijd.

Een jaar later werden alle auto’s met vierwielaandrijving verbannen uit de Trans-Am series en dus verhuisde Audi naar het IMSA GT Championship, waar de nog sterkere Audi 90 Quattro IMSA-GTO zeven van de dertien races won.

Video: Audi 200 Quattro Trans-Am

Audi 200 Quattro Trans-Am tijdens de Salzburgring Classic

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *