in

Audi S4 met luchtvering – Zo werkt het

Over het algemeen zijn verlaagde auto’s erg onhandig, iedere verkeersdrempel, parkeergarage en hobbelige weg zorgt voor problemen of een oncomfortabele rit. Voor circuitauto’s of showcars is dit geen probleem, die gebruik je toch nauwelijks in het dagelijks leven. Maar wat nou als je daily drive wilt verlagen zonder grote problemen, wat is dan de oplossing?

Air suspension, oftewel luchtvering, is een systeem waarmee je gemakkelijk de hoogte van de auto kunt verstellen. Beroemd geworden op oudere modellen van Citroën en tegenwoordig in commerciële varianten te koop bij bedrijven als Accuair. Matt Farah ging op pad met een Audi S4, uitgerust met het air suspension systeem van Accuair om uit te zoeken hoe het werkt en óf het werkt.

Er zijn drie standen beschikbaar, laag, medium en hoog. Instelbaar met een druk op de knop of via de iPhone app. Het systeem heeft nauwelijks invloed op de wegligging en houdt rekening met het gewicht in de auto. Het air suspension systeem lijkt nauwelijks nadelen te hebben, behalve dan dat je geen ruimte meer in de kofferbak hebt en het prijskaart van bijna 5000 dollar.

Video: Audi S4 met luchtvering

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Polen maken goedkoopste sportuitlaat ooit

Polen maken goedkoopste sportuitlaat ooit

Sébastien Loeb - The Best WRC Driver Ever!

Sébastien Loeb – The Best WRC Driver Ever!