in

Audi TT RS 40 Years Edition laat zich zien op de ‘Ring

40 jaar geleden, op de Autosalon van Genève, onthulde Audi hun eerste Quattro-model. De auto met vierwielaandrijving zou de basis leggen voor vele overwinningen in de racerij en de toekomstige RS-modellen.

Nu, 40 jaar later, brengt Audi een speciale variant van de TT RS op de markt om de legendarische Audi Quattro met vierwielaandrijving te eren. De Audi TT RS 40 Years of Quattro zal geproduceerd worden in een oplage van slechts 40 stuks, één voor elk jaar dat is verstreken, en enkel bestemd zijn voor de Duitse markt.

Het prototype dat we in deze video zien is blauw, maar de productieversies zullen allemaal in Alpine White uitgevoerd worden met retro-emblemen op de motorkap, het dak en de achterkant. Dit is een verwijzing naar de Audi Sport Quattro S1 die in 1987 de overwinning behaalde op Pikes Peak.

De carrosserie is opgeleukt met een splitter, dive planes aan weerszijden van de voorbumper, achtervleugel en andere diffuser. In plaats van een achterbank krijgt de Audi TT RS 40 Years of Quattro een carbon rolbeugel die tevens zorgt voor extra torsiestijfheid. Verder zijn er in het interieur diverse verwijzingen naar deze speciale editie, waaronder het productienummer op de schakelpook.

Motorisch verandert er helaas niets aan deze speciale TT RS, waardoor de 2.5-liter vijfcilinder TFSI 400 pk en 480 Nm koppel levert.

Video: Audi TT RS 40 Years Edition laat zich zien op de ‘Ring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Twin Turbo Ford Mustang heeft iets grotere spoorbreedte

Twin Turbo Ford Mustang heeft iets grotere spoorbreedte

Shelby Mustangt GT350 Topsnelheid

Shelby Mustang GT350 naar topsnelheid