in

Auto verkopen, wat zijn de mogelijkheden?

Een nieuwe of gebruikte auto kopen, daar denken we allemaal weleens aan. Nadat de keuze op een bepaald model is gevallen begint de lange zoektocht naar het juiste exemplaar. Het is niet een beslissing die over een dag ijs gaat en dus kan een nieuwe auto kopen zomaar een paar maanden in beslag nemen. Maar voordat het zover is moet vaak eerst de huidige auto verkocht worden, en dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Inruilen
De eenvoudigste optie is om je auto in te ruilen bij een dealer of autohandelaar, daar hangt echter één voorwaarde aan en dat is dat je de nieuwe auto ook bij die desbetreffende zaak koopt. De inruilwaarde wordt in mindering gebracht op de nieuwe auto en jij bent gelijk van je oude auto af. Er zijn echter genoeg mensen die hun nieuwe auto bij een particulier kopen. Dan kun je de oude auto natuurlijk niet inruilen en zul je die via eenzelfde kanaal moeten verkopen.

Particuliere verkoop
Marktplaats auto’s is de populaire autoverkoopsite van Nederland met ruim 1 miljoen potentiële autokopers per maand. Iedere dag komen er 6000 auto’s bij, een enorme markt om je auto te kopen maar ook veel concurrentie om je auto te verkopen. Zorg er daarom voor dat je advertentie er zo aantrekkelijk mogelijk uit ziet.

Het belangrijkste is dat de eerste foto pakkend is, dat is het eerste wat opvalt en potentiële kopers moeten geneigd zijn daarop te klikken. Daarnaast worden de eerste 140 tekens getoond op de overzichtpagina, zorg er dus voor dat dit een unieke tekst is. De advertentietekst moet uiteraard zo volledig mogelijk zijn, vul dus alle gegevens van de auto in want die dienen namelijk ook als zoekwoorden. Tot slot is de tijd van de plaatsing iets waar je rekening mee moet houden, ’s avond zijn er het meeste bezoekers op Marktplaats en dus kun je dan het beste de advertentie plaatsen. Dan wordt de advertentie het meest gezien voordat hij weg zakt na dieper gelegen pagina’s. Zorg er ook voor dat de prijs realistisch is, kijk naar de prijs van soortgelijke auto’s en doe een dagwaarde check voor een indicatie. Krijg je een reactie op de advertentie, reageer dan binnen 4 uur. Uit onderzoek is gebleken dat auto’s sneller verkocht worden als er binnen 4 uur gereageerd wordt.

Auto inkoop sites
Mocht bovenstaande allemaal niet helpen dan zijn er sinds kort nog andere oplossingen. Er zijn bedrijven die je auto betrouwbaar inkopen zonder dat je daar een nieuwe auto moet kopen. Dit werkt vrij simpel, je geeft het kenteken van de auto op, vult in wat de kilometerstand is en soms nog wat de extra opties zijn en je krijgt per e-mail een bod. Ben je het eens met het bod dan heb je vaak 7 dagen de tijd om de auto te laten keuren op een afgesproken locatie, voldoet hij aan de standaard dan krijg je direct het bedrag uitgekeerd. Zijn er punten waarop hij niet voldoet dan kan het bedrag lager zijn dan het opgegeven bod.

Dit zijn de meest gebruikte mogelijkheden om je auto te verkopen, wil je nog elf slim. Waar heb jij ervaring mee, heb je nog tips of andere suggesties? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

author avatar
Advertorial

Reageer op deze video

Golf 5 GTI vliegt er hard af in Scheivlak

Golf 5 GTI vliegt er hard af in Scheivlak

BMW M3 GT4 mist maar net een MX-5 op de Groene Hel

BMW M3 GT4 mist maar net een MX-5 op de Groene Hel