in

AutoCar rijdt in de Jaguar C-X75

De Jaguar C-X75 is een hypercar, die uiteindelijk niet wordt geproduceerd en nooit zal worden verkocht. De Jaguar lijkt nu voorbestemd om de boeken in te gaan als een concept car, na een beslissing van het bedrijf in december 2012 om de benzine-elektrische tweezitter niet in productie te nemen. Er bestaan vijf werkende prototypes van de C-X75 en that’s it, de prototypes worden misschien verkocht maar dat zijn slechts geruchten.

En toch in 2013, het jaar waarin de hypercars van Ferrari, McLaren en Porsche gaan strijden om de eer, had de Jaguar C-X75 zich makkelijk kunnen mengen in deze strijd.
De Jaguar C-X75 heeft een 1.6-liter benzinemotor geheel uit aluminium, uitgerust met een supercharger en een turbo waardoor de kleine motor een bizarre 502 pk levert. Maar dat is nog niet alles, aangezien de C-X75 net als de andere hypercars een hybride is maakt hij gebruik van elektromotoren. Die leveren nog eens 350 pk en dus heeft de Jaguar C-X75 de beschikking over 850 pk en 1000 nm koppel. Met een gewicht van 1700 kilogram zou hij in minder dan 3 seconden naar 100 km/h moeten accelereren en een topsnelheid bereiken van rond de 350 km/h.

AutoCar kreeg de zeldzame kans om plaats te nemen in de Jaguar C-X75 en kennis te maken met deze bijzondere auto en zijn techniek.
Bron: AutoCar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Een gemiste kans lijkt ons. De next-gen-supercar-battle zal beslist worden zonder Jaguar. De Porsche 918 Spider, McLaren P1 en Ferrari’s nieuwe ‘Enzo’, blijven voorlopig eenzaam aan de top in 2013. Het zou een titanenstrijd worden, want Jaguar, in samenwerking met Williams F1, leek goed op weg om met hun C-X75 goud weg te kapen. De 1.6-liter 4 cilinder perste 500 pk en de elektromotor, die evenveel plaats innam als 1 extra cilinder, woog een verwaarloosbare 23kg. Daarnaast kregen we revolutionaire batterijen, 900 Nm koppel en een totaal van bijna 900 pk. Deze cijfers zouden in de praktijk een sprint naar 100 in 2,8 seconden en de teller op 160km/u in 6 seconden betekenen; Veyron-verpulverend. Dit alles zou gepaard gaan met een CO2-uitstoot van minder dan 100g/km!

Reageer op deze video

Onboard Carrera Cup Nordschleife

Onboard Carrera Cup Nordschleife

Volvo's parkeren zichzelf dankzij Autonoom Parkeren

Volvo’s parkeren zichzelf dankzij Autonoom Parkeren