in

Autocar test de Donkervoort D8 GTO-JD70

Als Britse journalisten naar Nederland trekken om een Donkervoort te testen, dan gaan ze meestal terug naar huis met een grote glimlach op het gezicht. Donkervoort bouwt al jaren verschillende D8-modellen en de D8 GTO-JD70 is het nieuwste model, ter ere van Joop Donkervoort’s 70e verjaardag.

Matt Prior van AutoCar was onlangs in Nederland om de GTO-JD70 te testen, niet zomaar een exemplaar maar Joop’s persoonlijke auto. Dit houdt in dat de Donkervoort geen stuurbekrachtiging heeft, geen ABS, maar wel een 415 pk sterke Audi vijfcilinder in een auto die slechts 680 kg weegt. De Donkervoort staat op Nankang AR-1 semi slicks waardoor de supercar volgens de fabrikant 2G kan trekken in bochten.

100 kilometer per uur wordt al na 2,7 seconden doorbroken en als je het gaspedaal van de JD70 ingetrapt houdt zie je na 7,7 seconden 200 kilometer per uur op de teller staan. En dat allemaal met een handgeschakelde bak! Prestaties waar gerenommeerde Italiaanse en Duitse fabrikanten van onder de indruk zijn.

Waar jullie misschien ook van onder de indruk zijn is de prijs, want deze Donkervoort is €198.000. Geen koopje, maar wel iets unieks en retesnel. Eens zien wat Matt ervan vindt.

Video: Autocar test de Donkervoort D8 GTO-JD70

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan Navara gaat tegen het verkeer in op de snelweg

Nissan Navara gaat tegen het verkeer in op de snelweg

Op de Rollenbank - Volvo V70 2.3 R

Op de Rollenbank – Volvo V70 2.3 R